היקב ההיסטורי של מקווה ישראל נחצב בסלע הכורכר אי שם בשנת 1883 על ידי חוצבים מומחים שהובאו במיוחד מאיטליה. מנהל בית הספר האגדי, יוסף נייגו, דאג כי המבנה יורחב וישופץ. הוא הורה לנטוע כרם ענבים, ובשנת 1893 החלו לייצר יין במקווה ישראל, ומאז ועד שנת 1974 היקב פעל לסירוגין עד לסגירתו.
ובכן, החלטנו להחזיר עטרה ליושנה ולהמשיך את דרכו של אבי הגפן בישראל, ד"ר נתנאל הוכברג.
בשנת 2013 התחלנו בפעולות לחידוש הכרם. בליווי הצוות המקצועי ורכז הענף, התלמידים מטפלים בכרם, מהשתילה ועד הבציר. בשנת 2017 נטענו במקווה ישראל כרם יין מזנים אדומים – מלבק, *פתי בורדו ומרלו.
הנטיעה והטיפול בענבים נעשים בשיתוף פעולה עם תלמידי המגמה אשר לומדים על הזנים השונים, אופן גידולם וכל מה שצריך לדעת, החל מכמות המים המיטבית להשקיה, תנאי קרקע אופטימליים ועד תהליך הכנת היין ובקבוקו. התוצרת השנתית עומדת על כ-750 בקבוקים איכותיים.
בשנת 2020 קרס גג היקב עקב פגעי טבע וכיום נעשות פעולות לשחזור הגג ושימור המבנה ההיסטורי.